вторник, 20 ноември 2012 г.

Специални приложения на гранитогреса


granitogres

Гранитогресните плочки са най-подходящи за приложение в райони които се обработват с химически активни вещества, както и върху които се оказва висока механична натовареност. В такива райони задължителни условия са устойчивостта на пода и лесното почистване и хигиена. 

Испанските плочки от линия Интеграл на фирма Alcalagres се предлагат и в удебелен вариант 300х300 мм с дебелина 12 мм. Когато гранитогресната плочка е добре поставена, с добре измазани фуги, то производителят гарантира отлични механични показатели и дългосрочно приложение.





granitogres
Поставянето на гранитогресни плочки изисква използване на правилни материали и методология. Експертното поставяне на гранитогреса ще увеличи красивия ефект и ще гарантира дълготраен живот на пода, което е особено важно за настилките в обществените сгради. 
Като общо правило за полагане на гранитогрес се използват лепила за плочки на циментова основа, дисперсионни лепила или смоли. Излючително подходящи за гранитрогресни подове в големи райони, и открити пространства като цяло. Задължително се следват инструкциите на производителя, като се проверя дали са подходящи като свързващ агент с гранитогреса.




granitogres
Гамата от разнообразни аксесоари под формата на изпъкнали и вдлъбнати ъгли, полусферични капачки и други, гарантират правилното поставяне и естетичната издържаност на гранитогресното покритие. Така се позволява и процесите на почистване и дезинфекция, както и задачите по техническата поддръжка да се извършват по-ефективно.

1 коментар:

  1. Значи, според инфото гранитогресът е подходящ за магазини, така ли?

    ОтговорИзтриване